Pluginuri pentru fiecare

Personalizarea experientei de jos pe un server este una din masurile luate pentru crearea, pastrarea si cresterea unei comunitati.
Folosita cu masura, o combinatie fericita de pluginuri este calea spre o distractie consistenta pe server.

In ultimii ani asistam la o avalansa de pluginuri, fie construite in jurul marilor pluginuri de administrare (Mani Admin si SourceMod), fie independente.

Mani Admin este plugin monolit, ce inglobeaza o multitudine de module: statistici, vot, sunete, warmup, betting, afk, slot rezervar etc. Usor de instalat si configurat, este unul dintre cele mai importante pluginuri de administrare si extindere a functionalitatii unui server.
Pentru adaugarea unor noi functii serverului, va trebui insa sa apelati la pluginurile independente.

SourceMod este un plugin ce ofera doar cateva functii de baza pentru administrare. Marea sa calitate este reprezentata insa de posibilitatea de extindere a functionalitatii prin incarcarea de unei multitudini de pluginuri concepute pentru SourceMod. Aceasta posibilitate se datoreaza posibilitatii oferite oricui de a le scrie in SourcePawn si apoi de a le compila cu compilatorul inclus in SourceMod. Daca veti dori sa va scrieti propriul plugin, va trebuiesc cunostinte destul de avansate de programare.
SourceMod este una din primele optiuni care trebuie avuta in vedere.

Pluginurile independente nu necesita un plugin de administrare pentru a functiona, ele trebuind incarcate prin intermediul Metamod:Source, care asigura interfatarea lor cu engine-ul serverului.

Liderul de necontestat al pluginurilor independente este EventScripts.
Acesta trebuie privit in primul rand ca un framework care ofera, practic oricui, posibilitatea de a da o nota personala serverului pe care-l administreaza.
Avand in spate o comunitate activa de programatori, EventScripts este extrem de usor de folosit de catre oricine. Mii de pluginuri va asteapta pe forumul EventScripts, acoperind practic fiecare aspect ce poate fi modificat in functionarea unui server.

O lista cu cele mai importante pluginuri independente o gasiti aici, dintre care cel mai familiar probabil ca va este CSS:DM, pluginul de deathmatch.

Tags:

About sphinx